Pogoji poslovanja

POSLOVANJE

Spletna trgovina www.toneli.si deluje v podjetju Toneli d.o.o.. Spodnji Hotič 51, 1270 Litija
Davčna številka SI:63815630
Matična:5458161000

Toneli.si (v nadaljevanju prodajalec) posluje v obliki spletne trgovine. Uporaba je brezplačna. Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v blagovne skupine. S potrditvijo naročila je kupec oddal naročilo, ki se obdela glede na možne plačilne pogoje. 

NAROČANJE ARTIKLOV

– Navodilo
V spletni trgovini dodate želeni izdelek v košarico tako, da kliknete na ikono DODAJ V KOŠARICO . Za pregled naročila, kliente gumb Košarica v glavnem meniju v zgornjem levem kotu strani. V nakupovalni košarici so zbrani podatki o vašem naročilu (izbrani izdelki, njihova količina in cena). V pregledu košarice lahko spreminjate količino izdelkov ali izbrane izdelke odstranite iz košarice.

– Minimalno naročilo
V spletni trgovini znaša minimalno naročilo za izveden nakup 500,00 EUR (z DDV). BRez da kupec doseže ta znesek v košarici, nakupa ne more izvesti do konca.

– Prijava
Naročilo zaključite tako, da kliknete gumb Naprej. Če ste se že kdaj prej prijavili v E-trgovino, vnesete svoj e-poštni naslov in geslo, če pa se prijavljate prvič, lahko opravite registracijo ali nakup opravite kot gost, vendar so vaši podatki potrebni za pošiljanje naročila.

Po prijavi še enkrat preglejte podatke o naročilu in nadaljujete s klikom na »Naslov«, kjer vpišete naslov, na katerega želite prejeti naročilo (“Vaš naslov za dostavo”) in naslov, na katerega želite da bo račun izstavljen (“Vaš naslov za plačilo”). Izberite polje »Dostava« in s klikom na prazni kvadratek označite polje Pogoji (»Strinjam se s pogoji poslovanja«). Kliknite na polje naprej in izberite način plačila. V zadnjem koraku vam preostane še samo pregled podatkov in potrditev naročila (klik na “POTRJUJEM NAROČILO”). V primeru da želite spremeniti podatke kliknite na “NAZAJ”.

– Potrdilo o naročilu
Na vaš e-naslov boste najprej prejeli obvestilo o obdelavi naročila. Nato boste prejeli potrditev naročila, izdelke pa bomo skupaj z računom dostavili na izbran naslov. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z vašim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu o naročilu.

– Izbiranje artiklov
Artikle izbirate s pomočjo menija v levem delu okna pri čemer si izberete najprej glavno skupino nato podskupino in nato želeni artikel iz izbrane glavne skupine. Če želite izvedeti več o želenem artiklu, kliknite na prikazano sliko od izbranega artikla. 

– Iskanje artiklov :
V vnosno polje vpišite besedo, za katero želite poiskati povezave na določene artikle. Pri iskanju lahko izbirate med iskanjem po nazivu artikla ali njegovem dodatnem opisu.

– Pregled košarice
Pri vpogledu v košarico lahko spreminjajte naročeno količino ali brišete artikle iz košarice.

– Naročanje blaga
Ne pozabite navesti svojih podatkov :
– ime in priimek
– naslov
– kraj s poštno št.
– tel.št..
– gsm,
da Vas lahko obvestimo ali sporočimo, v kolikor artikla ne bi bilo na zalogi.
V kolikor opazite da ste se pri naročanju zmotili, nam do dneva sprejema naročil to sporočite, da Vaše naročilo popravimo. Po tem dnevu naročila ni mogoče spreminjati
Pri naročanju nam vedno dopišite svoje podatke. V kolikor nam pri naročilu ne dopišete vseh podatkov, Vašega naročila ne moremo sprejeti. Vsa vprašanja glede naročanja artiklov oz. nejasnosti nam posredujte na e-mail: info@toneli.si
Cene veljajo do preklica.

SKLEPANJE POGODBE

Naročilo je potrjeno, ko kupec prejme avtomatsko poslan e-mail s potrdilom o prejemu naročila, ki ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema, ampak vas le obvesti, da je sistem prejel vaše naročilo in da je stekel postopek za prodajno pogodbo. Kupoprodajna pogodba je sklenjena, ko prodajalec po elektronski pošti potrdi kupčevo naročilo za nakup blaga.

ZAUPNOST PODATKOV

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potrošnikov – ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo – Uradni list RS, št. 14/03)

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Vse cene so z DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku oddaje spletnega naročila. (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu: naročilo sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupec lahko plača blago na tri načine:
– s plačilo kartico (visa, mastercard)
– preko bančnega nakazila na TRR prodajalca

Možno je samo predhodno plačilo blaga, plačilo ob dostavi ni mogoče.

DOSTAVA

Blago, naročeno v spletni trgovini toneli.si, gre na pot v najkrajšem možnem času, takoj po vidnem nakazilu. Da bi naročene artikle dostavili kar se da hitro, bomo vedno izbrali najbolj optimalno pot in poiskali dostavno službo, ki bo lahko dostavo izvedla v skladu z našimi pravilniki kakovosti. Večinoma je to paketna dostava Pošte Slovenije.  

POŠTNINA

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca. V primeru, da na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem blaga, bo dostavljavec pustil pisno obvestilo za prevzem na distribucijskem centru Pošte Slovenije.

Poštnina je brezplačna in strošek krije podjetje Toneli d.o.o. 

DOBAVNI ROK

Do 14 delovnih dni, v kolikor je blago na zalogi. 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 ( štirinajstih ) dneh od prevzema blaga obvesti prodajalca in sicer po pošti Toneli d.o.o. Spodnji Hotič 51, 1270 Litija ali na kontaktni email: info@toneli.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora prodajalcu vrniti najkasneje v štirinajstih (14) dneh po sporočilu o odstopu. Vračilo plačil mora prodajalec opraviti najkasneje v štirinajstih (14) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodb.

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v nepoškodovani originalni embalaži. Priložen mora biti račun. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

POZOR! Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. V primeru, da je ugotovljeno, da je nastala fizična poškodba na blagu, da se količina ne ujema je kupec dolžan poravnati nastalo škodo.

Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih:
– če je blago poškodovano, umazano ali pa so vidni sledovi uporabe (fizične poškodbe, stik s tekočino, ipd)
– v primeru, da pride do poškodbe ali uničenje embalaže se vrednost blaga zniža. Vsako embalažo je mogoče lepo odpreti, da ni vidnih posledic odprtja. Za poškodovano embalažo (raztrgana embalaža, neprimerno zapakiran paket) lahko trgovec zaračuna odškodnino do višine 20% vrednosti blaga.
Trgovec bo vsak vrnjen paket, vsebino in izdelek poslikal s fotoaparatom kot morebitno dokazilo o nastali škodi.

STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna, kadar:
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
– artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
– artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
– je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.
Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Vračilo zaradi stvarne napake se lahko uveljavlja, v kolikor se napaka pokaže v roku dveh let po prevzemu blaga. Kupec ima časa dva meseca od odkritja napake, da o le-tej obvesti prodajalca in zahteva uveljavljanje stvarne napake. Obrazec za prijavo stvarne napake vam pošljemo, v primeru da ga želite. Pišite nam na: info@toneli.si in vam ga bomo poslali. 

SKLEPANJE IN ARHIVIRANJE POGODBE

Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjene pogodbe med naročnikom in prodajalcem se v elektronski in pisni obliki arhivirajo na sedežu podjetja Toneli d.o.o. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na: info@toneli.si. Sklenjene pogodbe (računi) se hranijo v skladu s pravilnikom in so kupcu dosegljive v primeru posredovane zahteve. Evidence kupcev hrani Toneli d.o.o. in se ne posredujejo tretjim osebam.  

GARANCIJE IN REKLAMACIJE

Reklamacije, ki se pošiljajo s paketno distribucijo, morajo biti predpisano zapakirane v originalno embalažo. Vse reklamacije, nepravilno zapakirane ali tiste, pri katerih je prišlo do vidnih mehanskih poškodb pri transportu, ne bodo prevzete s strani prodajalca temveč bodo vrnjene pošiljatelju na njegov strošek.

Poškodbe pri transportu
Prodajalec ne odgovarja za morebitne poškodbe pri transportu, ki so nastale, pri pošiljanju in prejemanju reklamacij. Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke. Kupec bo odstopil pošiljko, katera bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte poslana na naslov Pošte Slovenije. Po prejemu poškodovane pošiljke bo pošta obvestila prodajalca, ki bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko. 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se lahko odda prek e-poštnega naslova: info@toneli.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Toneli d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj.

ŠKODA

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe izdelkov.

STROŠKI NAROČANJA

Stroški naročanja po telefonu, internetu se ne razlikujejo od običajne osnovne tarife.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Spletna stran je za namen tega pravnega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu https://toneli.si/ (v nadaljevanju: Spletna stran).

Avtorska dela, ki so na kakršenkoli način vključena v Spletno stran (na primer vsebine, članki, avdiovizualna dela, slikovni material in podobno) so avtorskopravno varovana. Blagovne oziroma storitvene znamke, ki so na kakršenkoli način vključene v Spletno stran so varovane s predpisi o industrijski lastnini.

Vse pravice pridržane. Uporabnik lahko uporablja vsebine na Spletni strani izključno za svojo osebno, to je nekomercialno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin Spletne strani (na primer kopiranje, reproduciranje, distribuiranje…) v komercialne namene je prepovedana.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Toneli d.o.o., se bo trudil, da bodo podatki na spletni strani pravilni in ažurni, vendar Toneli d.o.o. niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah Spletne strani ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe Spletne strani ali nezmožnosti uporabe le-te. Toneli d.o.o. lahko kadarkoli brez predhodnega obvestila spremeni spletno stran.

VARSTVO PODATKOV

Kakršnekoli podatke, ki jih Toneli d.o.o. pridobi na kakršenkoli način preko spletne strani, so namenjeni izključno za komercialno rabo podjetja Toneli d.o.o. in jih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001).

SPLOŠNO

Za morebitne spore iz naslova uporabe spletne strani se uporabi slovenska zakonodaja. Za rešitev morebitnih sporov je pristojno sodišče v Ljubljani.
To pravno obvestilo lahko Toneli d.o.o. kadarkoli spremeni brez predhodnega obvestila. Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja. Za vsa vprašanja v zvezi s tem pravnim obvestilom se prosimo obrnite na info@toneli.si.